duminică, 30 martie 2014

Ring of Fire - Inelul de Foc - Cercul de foc al Pacificului - Los Angeles zguduit de cutremure

California, dupa cutremurul de vineri. (NBC Universal)
California, dupa cutremurul de vineri. (NBC Universal)

Sambata la Los Angeles s-a  produs un cutremur cu magnitudinea de 4.1 . 
Mai mult de 100 de replici au lovit regiunea de sud a Americii si  a Californiei de la cutremurul care a avut loc si de vineri.

 US Geological Survey a facut inregistrarea replicii, cea mai mare replica pare a fi un cutremur de 3,4 grade care a lovit în apropiere de orasul La Habra în Orange County. 


Autoritatile au anuntat ca nu au fost rapoarte de daune importante sau persoane ranite grav la cele doua cutremure, dar zona a fost evacuata temporar, plecand aproximativ 50 de persoane.

Oficialii Disneyland au oprit plimbarile in parc, timp de aproximativ o ora, pentru a efectua controale de siguranta inainte de redeschiderea parcului. 

La Los Angeles oficialii au declarat ca au primit apeluri cu privire la scurgeri de gaze si probleme cu apa, dar nu au existat rapoarte de daune majore. 

Oficialii care se ocupa cu siguranta publica au trimis echipaje pentru a inspecta poduri, baraje, linii de cale ferata si pentru verificarea altor sisteme de infrastructura sa nu prezinte semne de deteriorare. 

California este situata pe o zona numita " Ring of Fire - Inelul de Foc", Cercul de foc alPacificului, care a produs o serie de cutremure devastatoare , inclusiv in Japonia, luna  martie a anului 2011.


Sursa info: www.voanews.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu